Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Útmutató a zuhanykabinokhoz

2020.05.26

zuhanykabin vásárlásMivel a zuhanykabin kiválasztása általában több évre szóló döntés, természetes, hogy Ön is a legjobb megoldásokat keresi. Ugyanakkor nem létezik olyan zuhanykabin, ami mindenki számára tökéletes lenne. Az elképzelések, a rendelkezésre álló hely, valamint a családtagok száma mind befolyásoló tényezőként lépnek fel. Jó hír viszont, hogy néhány eldöntendő kérdés megválaszolásával leegyszerűsítheti a vásárlás folyamatát.

Mire kell figyelnie a zuhanykabin kiválasztásakor?

zuhanykabin kiválasztásaA zuhanykabin, akárcsak egy kád, bizonyos helyigénnyel bír, ezért már a vásárlás előtt érdemes felmérnie a lehetőségeket. Első körben pontosan meg kell határoznia azt, hova szeretné tenni az új kabint. Ha előre tervez, időben fény derülhet a zavaró tényezőkre. Sokan például csak a beszerelés után jönnek rá, hogy a kabin miatt nem tudják kinyitni az ablakot vagy a fürdőszoba szekrény ajtaját. De az sem mellékes, hogy a takarításkor Ön mennyire fér hozzá a kabinhoz. Kellemetlen tud lenni, ha egy szűk résen keresztül kell az oldalakat tisztítani.

A zuhanykabin anyaga elsősorban a tartósság miatt fontos faktor a vásárlás alatt. A műanyag falú kabinok általában polikarbonátból készülnek, ami nem igazán időtálló. Ezzel szemben a 3-8 mm vastagságú üvegfal már sokkal erősebb, így Ön hosszabb távra tervezhet. A legstrapabíróbbak azok a kabinok, amelyeknek bizonyos oldalai építettek, és csak az ajtók készülnek üvegből.

A tálca anyaga is legalább annyira lényeges szempont, mint az oldalfalak felépítése. A tálcák között az akrilból készült változatok a legelterjedtebbek. Ez főleg a megfizethető árakból és a formázhatóságból adódik. A gyengébb minőségű akril tálcák azonban könnyen sérülnek, ezért a gyártó által megadott súlyhatárokra mindig figyelnie kell. Tisztításkor pedig a szemcsésebb vegyszerek és az érdes kendők karcolatokat hagyhatnak maguk után.

A kerámiából gyártott zuhanytálcák tartósabbak, mint az akril társaik, és a vegyszerezést is jobban tűrik, ugyanakkor a formázhatóságuk szűk határok között mozog. A műmárvány termékek viszont az elegáns megjelenésük miatt rendkívül változatos formai kialakításokra adnak lehetőséget. A felületük tartós, így még a magasabb ár mellett is megéri beruházni egy ilyen tálcára.

A zuhanykabinok formavilága igen változatos képet mutat. A vásárláskor Önnek leginkább a rendelkezésre álló hely méreteit kell figyelembe vennie. Kisebb helyiségekben a félköríves tálcák, illetve kabinok ajánlottak, amelyeket a sarkokban célszerű elhelyezni. Mindemellett a kényelmi tényezőkre is ügyelnie kell, hiszen a szélesebb testalkatúak esetében előfordulhat, hogy egy kisebb egyszemélyes kabin nem nyújt elvárható komfort érzetet.

Az ajtók nyílási iránya szintén fontos kérdéseket vet fel a helykihasználásban. A görgős ajtók nagyon népszerűek, mivel sem kifelé, sem pedig a kabin belseje felé nem foglalnak helyet. Abban az esetben viszont, ha Ön nyitható ajtókkal ellátott kabint szeretne vásárolni,  érdemes már a tervezéskor számításba venni az ajtók nyitási területét. A harmadik megoldást az elcsúsztatható csuklós ajtók adják, amelyek a nyitáshoz nem igényelnek különösebben nagy helyet.

Amennyiben Ön nem csak zuhanyozni kíván, de néhanap szívesen megmártózna egy meleg fürdőben, a káddal ellátott kabinok között ajánlott keresgélnie. Ezek a termékek a kádak és zuhanyok minden előnyével rendelkeznek. A kád lehet süllyesztett vagy sekélyebb is, utóbbi főleg az idősebbek számára célszerű.

Milyen típusú zuhanykabinokat kínálunk Önnek?

A külső megjelenés alapján webáruházunkban négy különféle kabin típus közül választhat. A sarokkabinok kiválóan alkalmazkodnak a kis fürdőszobák lehetőségeihez. Kihasználják az amúgy sokszor felesleges sarok részeket, így Ön optimálisan tervezheti meg a fürdő elrendezését. Népszerű modellnek számítanak, amelyeknél az eltérő tálcaforma is lehetséges.

Az aszimmetrikus kabinoknál, ahogy az elnevezésük is jelzi, az oldalak nem egyenlő hosszúságúak. Ezekhez a típusokhoz kerekített zuhanytálcák tartoznak, és a kialakításuk miatt rendkívül komfortosak. Az ajtók jellemzően síneken gördülnek.

A falsíkra szerelhető zuhanykabinok igen elterjedt változatnak számítanak. Bár formailag eltérhetnek egymástól, gyakorlatilag bármilyen falsíkhoz rögzíthetők. Kínálatunkban félkör, illetve köríves alakzatú kabinokkal találkozhat.

A beépített zuhanykabinok egy külön kategóriát képviselnek, hiszen kizárólag csak az ajtó részt tartalmazzák. A zuhany oldalfalai egyedi kiépítést igényelnek, ugyanakkor hosszú távon nagyon tartósnak bizonyulnak.

A szabadon álló kabinok leginkább a tágasabb fürdőszobákban javasoltak, ahol elegendő hely áll a rendelkezésre. Ezek a modellek bárhová felszerelhetők, ahol a csatornához történő csatlakozás megoldható. Bár az árak tekintetében a drágább kategóriát képviselik, a kényelem megtéríti a beruházás költségeit.

A kabinokat konstrukció szerint is lehet csoportosítani. A profilozott, alumíniumból készült darabok alacsony áron és széles választékban kaphatók. A profil mintázatot vagy egyéb hangsúlyozott díszítő elemet jelent, amelyek elegáns megjelenést kölcsönöznek a kabinnak.

Az üvegfalú kabinok kimondottan jól mutatnak a modern stílusjegyeket magukon hordozó fürdőszobákban. Egyszerű dizájnjukkal az Ön otthonában is megállják a helyüket.

A funkciót nézve a hidromasszázs fejekkel ellátott kabinok igazi wellness hangulatot hoznak a fürdőszobába. A webáruházunkban olyan hidromasszázs kabinok is megtalálhatók, amelyekhez beépíthető esőztető ventilátor, központi irányítás, valamint világítás is kérhető.

Miért egészséges a zuhanyzás?

Az emberek sokfélék, így természetes, ha valaki a hosszantartó fürdőzésre, mások pedig a zuhanyzásra esküsznek. Bár a hosszú fürdőzés egyértelműen pozitív hatással van a hangulatra, azért a zuhanyozás is rengeteg előnnyel bír. A bőrápolás szempontjából például az áztatás helyett a kíméletesebb és rövidebb ideig tartó zuhanyfürdő ajánlott.  A meleg vízben történő pihenés ugyanis lemoshatja, illetve rongálhatja a bőr védelmében fontos funkciót betöltő zsírréteget.

Éppen ezért a szakemberek a túl forró víz helyett inkább a kellemes hőfokú zuhanyozást részesítik előnyben. Az ideális hőmérsékletű zuhany különösen a reggeli időszakban nyújthat frissítő élményeket, az így kapott új energiák olykor az egész napra kihathatnak. A langyos víz szinte azonnal felébreszti a szervezetet, enyhítve a fáradtság tüneteit. Ezzel szemben az esti meleg zuhany az ellazulásban segíthet. A lágyan csobogó víz hangja ráhangolja a szervezetet az éjszakai pihenésre és oldja a napközben felgyűlt feszültségeket. A késői órákban a masszázskabinok kínálta előnyöket sem árt kihasználni, illetve az esti zuhanyozáshoz olyan nyugtató illatú tusfürdőket érdemes választani, amelyek még inkább erősítik ezt a kényeztető hatást.

Gyakorlati tippek a zuhanykabin tisztításához

A zuhanykabin tisztításánál elsődleges szempont, hogy a vegyszereket mindig az anyagoknak megfelelően válassza ki. Az általános fürdőszobai tisztítószerek a legtöbb felületen alkalmazhatók, de a csomagoláson feltüntetett ajánlásokat mindig figyelembe kell venni.

Mivel Magyarországon sok helyen kemény a víz, a legtöbb gondot a lerakódott vízkő okozza. Ebből adódóan a zuhanykabinját hetente legalább egyszer át kell tisztítania. Ha nem szeretne durvább vegyszereket bevetni, az ecet vagy a citromlé hatékonyan oldják a vízkő szennyeződéseket. A rendszeres takarítással rengeteg fáradtságtól kímélheti meg magát.

Fontos, hogy a tisztítás a lefolyót is érintse. Soha se felejtkezzen el a szűrők használatáról, ezek nélkül ugyanis a hajszálak és zsíros lerakódások komoly dugulást eredményezhetnek. A szűrőket szintén hetente kell tisztítania.

Amennyiben időszerűvé vált a zuhanykabin vásárlás, tekintse át kínálatunkat, és válassza ki az Önnek leginkább tetsző terméket még ma!

zuhanykabin webáruházból