Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Négy tipp a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához

2021.06.10

esküvő a kastélyban

Megtörtént az eljegyzés? Közeleg az esküvő időpontja? Gondban vagytok, hogy mekkora is legyen a létszám? Még mindig nincs meg a megfelelő helyszín? Akkor ebben a cikkben adunk pár tippet, hogy könnyebben megtaláljátok a tökéletes fogadót vagy éttermet!

1.Tipp: A környék kiválasztása

Az első és legfontosabb, hogy eldöntsétek, hol is szeretnétek tartani a lakodalmat. Nem, nem a konkrét helyszínre gondolunk, hanem arra, hogy a környéken tervezitek-e a nagy napot, esetleg más városban képzelitek el. Vidékre mennétek egy nyugodtabb környezetbe? Pezsgésre vágytok és csodálatos fotókra a fővárosban? Mindegyik esetében el kell dönteni, hogy mit is szeretnétek valójában. A legjobb persze az lenne, ha a közelben tartanátok meg, hiszen így a vendégeknek sem kell sokat utazniuk. Amennyiben azonban valami különlegesre vágytok, szóba jöhet kastélyszálló esküvő Szirákon is, ahol nemcsak a rendezvény lebonyolításában segítenek, hanem el is szállásolnak benneteket.

2.Tipp: A létszám fontossága

Ahhoz, hogy helyszínt találjatok, tudnotok kell, hogy körülbelül mennyi embert is szeretnétek meghívni. Fontos szempont, hiszen anyagilag és kapacitást tekintve is megfontolandó, hogy 30 főről, esetleg 130 főről van szó. Ha ennél nagyobbat szeretnétek, akkor pedig aztán kinyithatjátok a pénztárcátokat. Minden esetben fixáljátok le előre, hogy körülbelül ki és mire gondolt, hogy ennek alapján tudjatok éttermet, illetve szálláshelyet kutatni.

3.Tipp: Az időpont megtalálása

Mondhatnánk, hogy mindegy mikor is tartjátok az esküvőt, ez azonban közel sem így van. Ha kinti lakodalmat szeretnétek, akkor mindenképpen nyári időszakot érdemes választani. Amennyiben azonban benti lagzira gondoltatok, akkor persze szóba jöhetnek egyéb hónapok is. A szabad időpontok is sokban függnek attól, hogy az év melyik évszakában szeretnétek összeházasodni.

4.Tipp: Az esemény stílusa

Vidéki hangulatra vágytok? Vintage stílusban gondolkodtok? Esetleg modern és elegáns esküvő a cél? Nem mindegy, hiszen az egyes helyszínek kialakítása eltérhetnek egymástól. Egy kastélyszállóban tartott lakodalom manapság például rendkívül divatos, hiszen keveredik a régi és az új stílus. Ehhez remekül passzolnak a csodálatos tavaszi virágok, a pasztell árnyalatok és persze a vintage bútordarabok. Persze tarthatjátok a szabadban is azt a bizonyos eseményt, hiszen a természetközeli ceremónia igazán bensőségessé teheti a pillanatot.

A legfontosabb persze mindig az, hogy ti mire is vágytok igazán. Gondoljátok át alaposan és beszéljétek meg, csak ezt követően induljatok felfedezni a helyszínek sokaságát!

Összegezve

Közeleg a nagy nap és még nem találtátok meg a tökéletes helyszínt? Reméljük, hogy ebben a cikkben segítő kezet nyújtottunk ezzel kapcsolatban. A négy tipp segítségével már könnyebben kutathattok az éttermek és szálláshelyek tekintetében.