Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Van nálad Dell laptop töltő a repülőgépen?

eredeti-laptoptolto.jpg

Mennyi időre elég egy töltés Dell laptop esetében?

Vigyük-e magunkkal az akkutöltőt a repülőgép fedélzetére? 

Vigyünk. Felengedik. Hogy minket is a laptopunkkal, az nem teljesen biztos. Mert bár a noteszgép mindennapi használati eszközünkké vált, egy ideje nem mindenki vihet fel laptop hardvereszközt magával a repülőgépekre. Rendelkezés szerint az USÁ-ba induló járatokra egyes muzulmán államok polgárai nem vihetnek az utastérbe notebook számítógépet vagy digitális fényképezőgépet. Az Egyesült Államokba tartó légijáratokon érvényes korlátozás kiváltó oka számos terrorcselekmény.

Erről rendelkezve az illetékes amerikai hatóság még évekkel ezelőtt e-mailben értesítette az érintett légitársaságokat.

Ha rád nem vonatkozik a tilalom, a levegőben se hagyd lemerülni a laptop akkumulátorát. Az Asus és Dell laptop töltője például kompatibilis a fedélzeti hálózattal.  a Dellnek sikerült egy remek, könnyen hordozható, extrém körülmények között is használható táblagép / laptop hibridet létrehoznia, mely a maga 1800 dolláros árával tiszteletet parancsoló eszköz.

Ennek töltőegysége az egyik legfontosabb külső hardver, amit magaddal kell vinned, hiszen ennek hibátlan működésétől függ a gép működése is. A hibás vagy zárlatos áramforrás nemcsak az elvégzett munka elvesztését okozhatja, hanem a laptop egyéb alkatrészeit is károsíthatja: alaplap, alaplap töltőcsatlakozója, memória, akkumulátor, processzor vagy épp a videokártya.

Laptop hardvereszköz használat repülőgépen

Eredeti témánkra visszatérve: a tilalomban érintetteknek kilencvenhat órán belül van joguk fellebbezni a döntés ellen a Transport Safety Administration-nél (TSA) a légitársaságoknak. A feketelista nem nyilvános, de a sajtó tudni véli, hogy ezúttal az USA több szövetséges állama is szerepel rajta. A korábbi feketelistáin nem szerepelt sem Szaúd-Arábia, sem Jordánia, sem pedig az Emirátusok. Most viszont állítólag mind a három állam polgárait érinti a laptop-tilalom, annak ellenére, hogy ezek az országok az USA legjobb szövetségesei a Közel-Keleten. De szeptember 11-én a terroristák többsége Szaúd-Arábiából származott, éppúgy, mint az Al-Kaida később megölt vezére, Oszama bin Laden. A feketelistán természetesen szerepel még Irak, Szíria, Jemen stb.

Mire vonatkozik pontosan a tilalom? A sajtó értesülései szerint ezeknek az államoknak a polgárai csak mobil okostelefont vihetnek magukkal az utastérbe, másféle digitális eszközt nem! Tehát sem laptopot, sem táblagépet, legyen bár Asus vagy Dell, sem digitális fényképezőgépet. Az ok: terrorveszély.

A terrorelhárítóknak komoly gondot jelent, hogy a dzsihádharcosok jelentős része valamilyen nyugati állam polgára, aki a legmodernebb noteszgéppel és vezeték nélkül tölthető mobileszközzel rendelkezhet. Az Orly repülőtéren lelőtt merénylő Párizsban született és francia állampolgár volt. A mostani amerikai szigorítás nem vonatkozik a muzulmán vallású amerikai állampolgárokra, mert ez diszkrimináció lenne. A terrorelhárítók viszont éppen attól tartanak: az Iszlám Állam amerikai polgárokra vagy más nyugati állam polgáraira bízza a terrorakciók végrehajtását Európában vagy Észak-Amerikában. Ez ellen pedig nem véd meg az újabb szigorítás, mely egyes muzulmán államok polgárainak megtiltja, hogy okostelefonon kívül más digitális eszközt, tabletet vagy ultrabookot vigyenek magukkal az utastérbe az akár Budapestről Amerikába tartó légijáratokon.

dell-laptop-tolto-repulon.jpgAz alábbi linkre kattintva megtudhatod, mennyi időre elég egy fedélzeti töltés Dell laptop esetében. Nem kérdés tehát, vigyük-e magunkkal az akkutöltőt a repülőgép fedélzetére.

Minden Dell töltő az adott laptop márka gyári akkumulátor töltő AC/DC adaptere, mely a notebook akkujának a feltöltéséért és a hordozható számítógép áramellátásáért felelős. A szervizek és szakboltok teljes kínálatot nyújtanak minden Dell laptop modell töltéséhez 


Akku - Dell laptop töltő használata extrém környezetben