Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bio cukkini kezelése nikotinnal

2020.07.04

Nikotinos talajkezelés - cukkini termesztése

Termessz  bio cukkini a Szőlőhegyen! - mondaná tanult ismerősöm röviden, tömören. A blogokból, ami a sajátom, vagy ahol társszerző vagyok, eltűntek mind azok a képek, amik eddig cukkinis albumokba voltak feltöltve, és onnan a bejegyzésekhez belinkelve.

A bio cukkini színe a sötétzöldtől a csíkozott szürkés zöldig sokféle lehet. Rendszerint 20–25 cm-es korban, tehát egészen zsengén szedik a zsámbéki szőlőhegyen, mert ilyenkor a legjobb termek szerda reggel és vasárnap reggel! 
Bio cukkini rendelés akár másnapra. Élelmiszer, bevásárlás és egyéb beszerzés.

bio cukkini + nikotin

Csak minimális mennyiségben alkalmaztam fertőtlenítőszereket a bio ültetvényeken, történt ugyanis valami fúzió - vagy mi -, a Bioz nagyhal meg(v)ette a Cukkini kishalat. Ahogy kell, e-mail-ben értesítettek az aktusról, és biztosítottak arról, hogy mint cukkinis felhasználót engem semmiféle kár nem ér, a biozöldséges albumaim elérhetőek lesznek az új szolgáltatónál, a Szőlőhegy Bionál - ha regisztrálok náluk. Regisztráltam, majd már oda töltöttem fel az újabb képeimet - ezek (még) látszanak a blogomban. Ma nagy nehezen megtaláltam a volt Cukkinis albumaim egy részét, de csak mint kívülálló szemlélhetem, mint tulaj nem tudom kezelni azokat. A nem nyilvános albumomat pedig egyáltalán nem láthatom. Persze, hogy a Cukkinis linkek sem érvényesek, nem láthatók a blogokban a képek.

Ezért képtelen most a helyzet a blogjaimban.

A Bio gépházban erőst hisztizek, úgy tűnik, hogy a gépész hozzáállásán nem fog múlni, hogy visszaálljanak a képek - ha a tudásának határain belül van a probléma megoldásának az ő kulcsa.

Pár napot természetesen várok, de közben azért csekély szabadidőmet azzal töltöm, hogy a megtalált, volt cukkini-képeimet egyenként kimenekítem (6-700 képről van szó), és egyrészt lemezre mentem azokat, illetve keresek olyan képtárhelyet, ami kicsit talán stabilabb.
szőlőhegyen biokertészet
Mindezek miatt most magam, és a Bio Szőlő-nagyhal nevében is a látogatóim (és ápolóim) türelmét kérem, mivel nikotin vagy klór-dioxid talajba adogolásával a cukkini megóvható a kártevőktől a Szőlőhegyen. Képek a cukkini ültetvényeken - ClO2 oldattal kezelve. és mégis Bio. 

Nem kis munkával és utánajárással végre sikerült (nagyjából) visszapótolni a képanyagomat.