Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

vegyes cikkek, blog

Alább: más kategóriákba nem sorolt vegyes cikkek, blogbejegyzések

 

Cikkek

Natúrszeletek kucsmagombával, rizzsel

Amíg párolódik a rizsünk, addig finom, egészséges (mert koleszterin dús) mangalicazsíron pirítunk egy köteg újhagymának csúfolt sarjadékhagymát (rendes újhagymát már évek óta csak a kertben kapni, piacon nem), hozzádobjuk az aprított kucsmagombát, finoman sózzuk, és amikor elfőtte a leve felét, meghintjük kevés liszttel, beledolgozzuk a gombába, felrottyantjuk. Tartózkodunk a fűszerektől, mert elrejtenék a gomba finom ízét.

 
2020.07.08 | | Menüpont: vegyes cikkek, blog

Bio cukkini kezelése nikotinnal

A nikotin elpusztítja a bio cukkinire nézve káros rovarokatA cserepes növények virágföldjébe és a biokertészet humuszába érdemes egy nagyon kevés nikotinkivonatot keverni, mert így az öntözés során a bionikotin átjárja a televényt és mérge kiirtja a benne rejlő élősködőket. Jó erre a célra a klór-dioxid oldat is.

Természetesen csak minimális mennyiségben alkalmazzuk a fertőtlenítőszereket a cukkini ültetvényeken, hiszen a nagy mennyiségű nikotin vagy ClO2 a kultúrnövényt is kipusztíthatja. Tetvek ellen is kiváló.

 
2020.07.04 | | Menüpont: vegyes cikkek, blog

Szociális, szellemi, morális érdekek

A permanens pánikrohamban, szomjúságban, legyőzhetetlen szociális szorongásban vergődő újságíró sehogy sem akarja megérteni, mi értelme van annak, hogy - és itt következhetne a hosszú felsorolás ivóvíz-fertőtlenítéstől Covid-19 járványig -, melyet rengeteg Pánik-szigeti agorafóbiás állampolgár leírhatna. Szomorú és szorongó Az alapimágó hőse, mert nem külső kényszerek diktálják mindezt, nem is magasrendű szociális, szellemi, morális érdekek, hanem csakis országos hívságok. Hiúságok – a szellemi fogyókúráknak és a kezelt tiszta víz ínségének alávetett kényszerbeteg polgárok teremtette értékhiányok. Miközben a Föld felszínének mintegy 70 %-át víz borítja, aminek ugyan 97 %-a sós, de 3 %-a édesvíz - és ez nem édeskevés.

 
2020.06.21 | | Menüpont: vegyes cikkek, blog

Miley Cyrus kiütötte Britney Spearst

Jamie Foxx lealázta Miley Cyrust. Tudtátok, hogy Jamie Foxxnak saját rádióműsora van? Foxxhole néven fut, és merőben vicces. A színész/énekes most Miley Cyrust találta be, amikor egy betelefonáló hallgató egy sztorit mesélt el, ‘mely szerint Miley azt állította “kicsinálja” A Radiohead-et, mivel a banda nem kívánt vele találkozni a Grammy backstage-ben. Erre Will így reagált: "Csinálj egy szex videót és nőj fel. Csináld úgy mint Britney Spears, egy kis heroin is belefér. Vagy, mint Lindsay Lohan, kezdj el randizni egy leszbikussal, aztán tegyél egy kis cracket a pipádba. Kapj el chlamydiát egy bicikliülésen.”  A válaszra nem is kellett sokat várni, Miley ezt írja Twitter oldalán:    “Ha nem tudsz semmi kedveset mondani, inkább ne is szólalj meg.”

 
2009.04.19 | | Menüpont: vegyes cikkek, blog