Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

hír

Hírek és érdekességek a nagyvilágból és Magyarország - főleg Budapest - kulturális életéből. Könyv, irodalom, zene - művészetek - filmek. Politikai és közéleti események, kult programok, információk az internet és a technika területéről. A hír, kult, film, tech rovatba tartozó cikkek alább - a reklám alatt - olvashatók:

 

Cikkek

Az infrafűtés hátrányai. Vélemények

Egy egészségügyi és energetikai dolgozók számára szervezett kulturális rendezvény előadójától a szemfüles riporter megkérdezte: Okozhat-e pánikbetegséget és depressziót serdülőkorban az energiatakarékos otthoni infrafűtés? A pszichológus szakértő szerint sokan vannak azon a véleményen, hogy a mesterségesen kibocsátott vörösön inneni (infrared) sugarak, más szóval hőrezgések károsan hatnak az emberi szervezetre és akár pánikbetegséget vagy depressziót is okozhatnak. Vagy ha azt nem, agorafóbiát mindenképpen, mert a betegben könnyen kialakul a kellemes meleg iránti beteges ragaszkodás. Ez nyilván infrafűtéses rendszerek hátrányait szaporítja. 

 
2020.06.11 | | Menüpont: hír

Tippek szorongás és pánik ellen

Pánikbetegség, szorongás, depresszió... A szerző, Julian Brass erősen eltökélte, hogy komoly hatással lesz azoknak az embereknek az életére, akik úgy döntöttek, hogy – hozzá hasonló módon – a boldogabb élet reményében szembenéznek pánikbetegséget kiváltó szorongásukkal. Lévén az utóbbi az előbbi kiváltója, és a pánikbetegen úrrá lehet az agorafóbia is.

A Légy úrrá a szorongásodon gyakorlatias és könnyen elvégezhető gyakorlatokat kínál, amelyek segítségével bárki szembe szállhat a kihívásokkal – társadalmi hovatartozásától, földrajzi helyzetétől és fizikai képességeitől függetlenül. A szorongásos pánikbetegből öngyógyítással sikeres média- és üzleti tanácsadóvá vált férfi megosztja velünk életének legfélelmetesebb, legkeményebb és legmagányosabb időszakát, amikor nem becsülte eléggé önmagát, így a stressz, a pánikroham, a depresszió és az érzelmi hullámvölgyek uralták a hétköznapjait. Ám a viselkedésterápia gyakorlatoknak köszönhetően Julian megtanulta, hogyan használhatja ki a szorongásban rejlő kognitív erőt. A szerző roppant őszinte, motiváló, orvosilag is alátámasztott, hiteles és – nem utolsó sorban szellemes – meglátásait olvasva világossá válik számunkra, miért ajánlják jó szívvel neves sportolók, orvosok, terapeuták, üzletemberek, jógik, nyugati és keleti spirituális vezetők a nemzetközi sikereket elért könyvet. 

 
2020.05.06 | | Menüpont: hír

Hegedűs D. Géza a Spinozában

E héten a Spinoza Színház a Hegedűs D. Gézával való beszélgetését küldte szét olvasóinak, annál is inkább, mert a jeles színész a napokban ünnepli születésnapját. A Végszó c. sorozatban Csáki Judit kritikus beszélget a Vígszínház művészével.

 
2020.05.04 | | Menüpont: hír

Sabat május elsején

Kétezer éves zsidó sport: a túlélés. A kizárólagos szellemi elfoglaltság és a vele konform életmód (karantén helyzetből megérdemli a visszamenőleges kritikát) helyett most mindenki az egzisztenciális problémákkal küzd. Nagyon is bizonytalanok vagyok abban, hogy hagyományos kínálatunk ebben a vészhelyzetben, sőt: utána is mennyire piacképes.

Aki teheti gyalog, de közlekedési csomópontnál való elhelyezkedése okán, bárhonnan fél óra alatt elérheti a (bűnös-fertőzött) város egyik fontos, s most szerencsére – minden rossznak van jó oldala is – elturistátlanodott ékkövét, a Vámház Körúti Nagycsarnokot. A kevés elárusító nem kérdezi, hány évesek vagyunk? Inkább örül, hogy az ő munkáját, erőfeszítéseit értékeli valaki. Ahogy jómagunk is, az emberi hangnak és barátságos dialógnak egy karalábé vagy egy csokor spenót kapcsán, hogy mit is lehet abból otthon készíteni. Az árak, ha meg is haladják néhány forinttal a nagy láncok felhozatalát, de frissebbek, ízesebbek – és az is megnyugvással tölthet el, hogy a pénzünk átlátható módon szintén járvány sújtotta honfitársaink kezében ugyanazt a visszakapaszkodást szolgálja, amiben mi is bízunk.

 

 
2020.05.03 | | Menüpont: hír

Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint 2009-ben

A késleltetés azonban újabb problémákat vetett fel: a gyermekszínészek, amikor az első film, a Harry Potter és a bölcsek köve elkészült, nagyjából ugyanolyan idősek voltak, mint az általuk játszott szereplők. Később azonban, ahogy múltak az évek, a színészek és az általuk megformált karakterek között egyre nagyobb lett a korkülönbség, ami azzal fenyegetett, hogy végül már tarthatatlanná válik a helyzet. A producerek újabb ötlete ekkor az volt, hogy néhány rész után, talán a 2007-ben elkészült Harry Potter és a Tűz serlege című filmet követően, lecserélik a főszereplőket. Hiszen az mégis tarthatatlan, hogy az időközben felnőtté vált színészek játsszák el a gyerekszerepeket, amelyekből már kiöregedtek. A rajongók körében azonban Daniel Radcliffe arca időközben azonosult Harry Potterrel, Hermione Grangeré pedig Emma Watsonéval, félő volt hát, hogy nem fogadnák el az új színészeket. Így hát maradt minden a régiben, s a jelek szerint most már kitartanak az eredeti szereposztás mellett.

 
2020.05.01 | | Menüpont: hír

Lindsay Lohan tojással dobálja a paparazzókat

A színésznő még húsvétkor veszett össze anyjával, az ismerősök szerint Lindsay Lohan üvöltve közölte anyjával, esze ágában sincs rehabra menni. Lohan, mióta szakított Samantha Ronsonnal, teljesen elvesztette az irányítást élete fölött, állítólag folyamatosan vodkázik és megállás nélkül bulizik, írja az OK Magazin. Lindsay Lohan és Samantha Ronson útjai néhány hete váltak el, orvosa szerint már a teljes összeomlás szélén áll.

 
2009.05.01 | | Menüpont: hír

Lady GaGa senkit sem hagy hidegen

Úgy tűnik Lady GaGa senkit sem hagy hidegen. Még az olyan nagy sztárokat sem, mint Will Smith. Egy a sztárhoz közel álló Bennfentes szerint ugyanis a színész folyamatosan, megállás nélkül, és végtelenítve(!) hallgatja az énekesnő The Fame című albumát.

Más:

Számítógép, internet, technika

SEO WEB. Weboldal ajánló honlap. Online szolgáltatások, internet, termék bemutató PR-cikkek elhelyezése. Honlap optimalizálás és keresőmarketing. Hírek és termékek

MÉG TÖBB FRISS,NEKTEK! 

Hogy írtó tájékozott legyetek friss hírek terén,íme még több vagyis inkább tömérdek frissadag,Britneyről,Mileyról,Lindsayről,és Emmáról. KOMMENTEKET VÁROK A CSETBE. :)

 
2009.04.12 | | Menüpont: hír